Artikler

Lad os drikke hjernen ud i weekenden!

Lad os drikke hjernen ud i weekenden!

Hvad får ovenstående tekst dig til at tænke på? Måske de leder dine tanker hen på en sang L.O.C der hedder ”drik din hjerne ud”.

En sang hvor den danske rapper blandt andet har sætningerne ”Jeg ville drikke i min hjerne ud vælte rundt og være blæst”, og senere i samme sang siger han ”så kan i kalde mig ung og dum og bilde jer selv ind at jeres mening vejer tungt”.

For mange af os er overstående måske ”bare” en rapsang, Men for mange 1000 danske unge er det virkelighed weekend efter weekend.
I flere årtier har danske unge haft en kedelig rekord i druk! Igennem nogle år så det ud til at kurven var ved at knække, og på vej nedad gående i den rigtige retning. Desværre er den i de seneste år vendt igen og det vilde druk er tilbage bandt danske unge.

Weekenden begynder tidligt.

Uheldigvis starter weekenden tidligt for mange unge studerende. De fleste studiebyer holder lille fredag aften hver torsdag. Her lokkes de unge til at feste og drikke hjernen ud med billige fadøl og 5 shots til en halvtredser.

Der er i den grad lagt op til at de unge nu skal have lov til at feste igennem, og drikke hjernen ud hver torsdag. For mange unge fortsætter den vilde fest og drikkeriet fortsætter gennem hele weekenden.

Måske tænker du at: ”De unge skal de ikke have lov at feste lidt, Jeg kan selv huske et stresset studiemiljø og behovet for at koble fra når weekenden stod for døren”. De fleste kan nok forstå de unges behov for at koble lidt fra, men så meget alkohol er desværre ikke ufarligt og uden konsekvens, og kan give alkoholproblemer.
Meget forskning viser at især unges hjerner er meget påvirkelige af alkohol. Det er desværre heller ikke længere ualmindeligt at flere og flere unge oplever psykiske eller mentale udfordringer på grund af den meget store mængde alkohol.

Tilbage står desværre også udviklingen af alkoholmisbrug og måske alkoholafhængighed/alkoholisme. Selvom det måske ikke er mange unge der udvikler alkoholisme i deres unge år, lægges der for mange af dem en grund til et alkoholmisbrug, som måske senere udvikler sig til decideret alkoholisme.

Det er derfor et opråb til danske forældre, at vi tør italesætte den kedelige drukrekord. Konsekvenserne for psykiske eller mentale udfordringer, eller konsekvenser ved alkoholmisbrug afhængighed er alt for stor en pris at betale, for at få lov til at koble lidt fra i weekenden.
Ja de unge skal have lov og koble fra og hygge sig, men måske vi kan lære noget af, hvordan de unge i vores nabolande kobler fra. De har også stress og studiepres, men de har for manges vedkommende fundet en anden måde at løse det på.

You may also like...