Artikler

Alternative former for investering

Investering er en sjov størrelse – de fleste ved, hvad investering i bred forstand går ud på, men det er ikke mange, der forstår sig på detaljerne. Når en stor del af befolkningen tænker på investering, forestiller de sig tal og aktier, men der findes andre, mere sikre måder, du kan investere på. Læs med her for at lære om passiv investering.

Investering i ure og materielle produkter

Passiv investering er for eksempel investering i ure eller andre fysiske produkter. Du kender måske nogen, der samler på ure, antikke Coca Cola-flasker, dukker eller noget helt fjerde, som de passer godt på og ikke bruger selv. Det er også en form for investering.

Der er mange fordele ved at investere på den her måde, og du kan kombinere det med en oprigtig interesse. Investering i ure er for eksempel meget mere givende, hvis du også går op i, hvordan urene fungerer, hvilke producenter, der findes, og hvad man skal se efter. Det er også en nødvendighed, så du kan få størst muligt udbytte.

Lad være med at holde fast i tingene for evigt, hvis du vil tjene lidt, men sælg, når produktet er blevet sjældent, eftertragtet eller ligefrem er udgået. Vent ikke for længe.

Fordelene ved materiel investering

Investering i ure og andre fysiske ting, fx dukker eller tegneserier, har en masse fordele, men udbyttet kommer ofte først efter et stykke tid. Du skal have en idé om, hvad der senere vil blive værdifuldt, og købe det, mens det er billigere.

Sikker investering er det ikke nødvendigvis, for det kan være, du køber et meget dyrt ur, som aldrig stiger mærkbart i pris. Du gemmer tingene og holder dem ved lige, indtil du beslutter dig for at sælge dem.

Det kan give et stort udbytte, hvis du træffer de rigtige valg, men én af de store fordele er også, at du aldrig rigtig taber pengene. Prøver du dig for eksempel med investering i ure, og køber du ét for fx 10.000 kroner, kan du højst sandsynligt sælge det for minimum samme pris flere år senere, hvis du har holdt det i fremragende stand.

Sådan går det ikke altid, men det er en mere sikker vej at gå for dig, der ikke er så god med tal og aktier, men har en oprigtig interesse i noget, der kan stige i værdi med tiden.

You may also like...