Artikler

Kend de forskellige misbrugsbehandlingsformer

Der findes et utal af forskellige behandlingsformer for misbrug. Nogle er mere effektive end andre, og der er ikke en enkelt behandling, der virker for alle. Derfor er det vigtigt, at du kender de forskellige behandlingsformer, så du kan finde den behandling, der virker bedst for dig eller din pårørende.

Døgnbehandling

Den første og måske den mest effektive misbrugsbehandling, som vi vil gennemgå, er en døgnbehandling. En døgnbehandling er en behandlingsform, som kræver at misbrugeren bor og opholder sig på behandlingsstedet. Det vil sige, at du hele tiden vil være under opsyn. Denne behandlingsform giver misbrugeren mulighed for at få et dagligt sammenhold med andre, der ønsker at holde op med at misbruge. Derudover får misbrugeren også en god rutine, som vil hjælpe med at holde misbrugeren på rette spor. Den vil ofte tage udgangspunkt i en minnesotabehandling, eller det man kalder for 12-trins behandling, som egentligt stammer fra USA. Hvis du vil vide mere om denne behandlingsform, så klik her.

Dagsbehandling

Dagsbehandlingen er en behandlingsform, som ikke kræver at misbrugeren bor på behandlingsstedet. Det vil sige, at misbrugeren skal bo derhjemme om aftenen. Denne behandlingsform er oftest til personer, der har haft et mindre misbrug, og ikke har brug for en døgnbehandling. Det er også en behandlingsform, som oftest bliver brugt, når en misbruger har været i døgnbehandling, og har fundet ud af, at der er noget, der skal ændres i tilværelsen.

Ambulant behandling

Ambulant behandling er en behandling, som ligger tættest på en normal hverdag. Denne kan foregå på et behandlingscenter eller i hjemmet, hvis det er nødvendigt. Denne behandlingsform bliver oftest brugt som et supplement til en døgnbehandling, hvis den misbrugende person ikke kan få hjælp til at komme videre med livet.

Anonyme alkoholikere

Anonyme alkoholikere eller AA, som det populært også bliver kaldt, er en behandlingsform, der tager udgangspunkt i gruppesamtaler. Denne behandlingsform fokuserer på at støtte op om hinanden og på at hjælpe hinanden. Denne behandlingsform er gratis og derfor også en af de mest benyttede behandlingsformer.

Konklusion

Der er en masse forskellige behandlingsformer, og det er vigtigt, at man finder den, der passer bedst til den misbrugende person. Det er ikke sikkert, at den første behandling virker, og derfor er det vigtigt, at man tager sig tid til at finde den, der passer bedst. Der er ingen grund til at tage til en form for behandling, som man ikke har lyst til at deltage i.

You may also like...