Artikler

Varemærke – skab en identitet og beskyt din virksomhed

Står du som ejer af en virksomhed? Vil du gerne skabe en identitet for din virksomhed, og gøre den genkendelig? Vil du gerne beskytte din virksomhed? Så kan det være at du skulle kigge nærmere på at registrer et varemærke for din virksomhed, service, eller produkt. Du kan læse mere om varemærker her; https://nemrettighed.dk/blog/hvad-er-et-varemaerke/. Her vil du kunne læse alt om varemærker, og få besvaret de spørgsmål, du måske står med.  

Hvad er et varemærke? 

Et varemærke er en virksomheds, en service, eller et produkts kendetegn, dette kan være et navn, logo, eller slogan. Varemærket bliver brugt til at adskille sig fra konkurrenterne, dette bliver gjort ved at et varemærke skaber en identitet. Derudover undgår du også at andre misbruger din virksomheds navn, service, eller produkt. Da du har alle rettighederne til navnet, servicen, eller produktet, når du registrerer et varemærke, og hvis der bliver ført sager, så står du stærkt.  

Hvorfor er er det en god idé at registrer et varemærke? 

Der er flere grunde til hvorfor det er en god idé, at registrere et varemærke. Den første grund er til at skabe en genkendelig identitet til din virksomhed, service, eller produkt. På denne måde står du ud fra konkurrenterne, og dermed gør det nemmere for dine kunder, eller potentielle kunder at genkende dig. Hvilket er med til at dine kunder vender tilbage, eller at potentielle kunder vælger dig.  

Den anden grund er til at beskytte din virksomhed. Det med at folk prøver at kopiere et produkt, firma, eller en service er ikke noget nyt. Dette er blevet gjort i mange år. Men hvis du ikke har et varemærke, og derved rettighederne til virksomhedens navn, logo, slogan, service, eller produkt, så kan det være svært at stoppe dem. Du kommer ikke til at stå lige så stærkt, hvis der bliver ført en sag. Så ved at registrere et varemærke, kan dette blive undgået, og hvis det sker, så bliver det nemt at stoppe, da du har alle rettighederne, og derved er beskyttet af loven. 

Hvordan registrerer man et varemærke? 

Det at registrerer et varemærke er simpelt nok. Det der måske kommer til at tage længst tid, er godkendelsen af varemærket, da din ansøgning skal behandles, og der bliver tjekket om varemærket lever op til de krav som der stilles. 

Når du gerne vil registrere et varemærke skal du sende en varemærkeansøgning til Patent- og Varemærkestyrelsen. Det er dem som står for at behandle din ansøgning. Og de sørger for at gennemgå ansøgningen, og tjekke om det hele er som det skal være, og tjekker om varemærket overholder de krav, som bliver stillet. Hvor lang tid dette kommer til at tage varierer. Det kommer an på hvilken type varemærke du har søgt om.  

Inden du ansøger om varemærkeregistrering, så bør du sætte dig ind i love, regler, og krav angående varemærke og registreringen, da dette vil gøre det nemmere for dig at få dit varemærke godkendt. Og du vil kunne undgå problemer.  

You may also like...