Artikler

Sådan finder du et kæledyr, der matcher din livsstil

Uanset om du kan lide at leve hurtigt eller sætte farten ned oftere end andre, er der et kæledyr derude, der passer til dig. I den her korte artikel kan du forhåbentlig blive lidt klogere på, hvordan du træffer det rette valg og finder et godt match.

Et roligt tempo

Hvis du foretrækker det rolige tempo og helst vil have noget selskab, du kan slappe af med, bør du overveje en kat. Der findes racer, som er kærlige, men rolige, for eksempel den thailandske korat. Så får du en stille følgesvend, der også gerne vil vise omsorg indimellem. Er du mere til hunde, bør du overveje en race som greyhound, der er en større sofakartoffel end de fleste mennesker tror! Alle hunde skal ud og luftes, men nogle er mere glade for at ligge og dase i stuen end andre. Lav grundigt forarbejde, inden du vælger dit kæledyr, og sørg for at finde ud af, hvad det kræver at holde dem sunde, glade og tilfredse, så de kan få et godt liv sammen med dig.

Liv og glade dage

Vil du derimod have et mere energisk kæledyr, skal du primært se mod hunde. Det er nemt at finde en sød hund med glæde, som smitter! Med hunde skal du også være klar over, at der er en del mere træning involveret. Du skal være klar til at stå op tidligt i en lang periode, hvis du får én fra hvalp, og træningen stopper aldrig helt. Du bør lave mere research, inden du beslutter dig for en hunderace. De forskellige typer er nemlig avlet til meget forskellige formål, og en fordel heraf er, at det er nemmere at finde ud af, hvilket aktivitetsniveau, de sædvanligvis besidder. Hunde er meget unikke dyr, og derfor er du ikke garanteret en energibold, selvom du får dig fx en golden retriever.

You may also like...