Artikler

Ametyst: En sten til beskyttelse

Ametyst er en smuk lilla kvarts, der har været brugt i århundreder for sine beskyttende egenskaber. Det er en fødselssten for februar og siges at bringe fred og ro til bæreren. Ametyst kan bruges til at beskytte mod negativ energi og siges også at være nyttig til at overvinde afhængighed.

Ametysten til beskyttelse

Ametyst krystallen har været brugt siden oldtiden for sin påståede evne til at forhindre beruselse.

Ordet “ametyst” stammer faktisk fra det græske ord for “ikke beruset”.

Det siges, at ametysten kan hjælpe med at rense sindet og fremme nøgtern tænkning, hvilket er med til at beskytte dig, så du kan skabe klarhed, ro i sindet og harmoni.

Ametyst virkning

Ametyst er en smuk beroligende sten, der kan give en dyb følelse af afslapning og fred.

Ametysten er perfekt til brug i meditation, da den kan hjælpe med at lede tankerne væk fra jordiske bekymringer og hen til åndelige og overjordiske riger. Ametyst er også naturligt beroligende og blokerer for negative energier og geopatisk stress.

Krystallen kan være med til at skabe en følelse af ro og klarhed, samtidig med at den giver mod og styrke til at stå ved dine overbevisninger.

Uanset om du ønsker at skabe en mere afslappende atmosfære eller opnå en dybere meditativ tilstand, er ametyst en fremragende sten at have ved hånden.

Hvor findes ametyster

Amethyster har hårdhed 7 på Mohs skalaen og varierer i farve fra lys violet til lilla, men findes også som flerfarvede.

Normalt er spidsen af en ametyst krystal mørkest i farven, og nuancen aftager, når den går indad mod farveløs kvarts.

De fleste rødlige ametyster findes i Uralbjergene, men andre gode kilder omfatter Tyskland, Vestaustralien, Zambia og Namibia.

I Uruguay og Brasilien kommer de fleste kommcercielle ametyster fra, hvor du kan finde ametyster i hulrum inde i vulkanske sten. Du kan også finde ametyster flere steder i Syd og Nordamerika.

Hvilke krystaller?

Du kan købe ametyst i smykker, skønhed med faceroller eller som krystaller med tårne, spidser, krystal kugler, lommesten og andet. Du kan med fordel finde inspiration i udvalget af ametyst krystaller hos Krystalsten.dk.

You may also like...