Artikler

Giv dit barn en god start i børnehaven med Bisgaard hjemmesko

Det er en stor ting, når et barn skal starte i børnehave, og som forælder er det kun naturligt, at du ønsker denne overgang fra vuggestue eller dagpleje til børnehave så gnidningsfri og nem som muligt. Der er heldigvis nogle ting, som du kan gøre, der gør denne overgang god og tryg. 

Hav alt parat inden børnehavestart

Der er mange ting, som dit barn skal have, når det starter i børnehave. Der skal for eksempel være styr på udetøj – for eksempel termotøj og regntøj – skiftetøj, rygsæk, madkasse, gummistøvler og indesko. Som indesko er Bisgaard hjemmesko et godt bud. Skoene er behagelige at have på for barnet, de er nemme at tage af og på, og så er de helt uundværlige i de kolde vintermåneder. 

Det kan være en god ide at købe tingene i god tid, inden barnet skal starte i børnehaven. Dermed kan barnet vænne sig til tingene og lære, at disse ting er børnehaveting. 

Skab en tryg og rolig overgang

Når barnet skal begynde i børnehaven er det vigtigt med en tryg og rolig overgang. Denne overgang kan I for eksempel skabe ved, at I besøger børnehaven sammen inden start. Her får barnet set, hvordan børnehaven ser ud, og det bliver dermed et konkret sted fremfor blot noget, som alle taler om, og som barnet derfor bliver nødt til at gøre sig fantasifulde forestillinger om. 

Her kan pædagogerne vise jer, hvordan stedet ser ud, og hvor barnets plads i børnehaven er. Ved at vise barnet, at det er henholdsvis her, man kommer ind, og her at garderoben med mulighed for at hænge regntøj, udetøj og stille gummistøvler og Bisgaard hjemmesko er, så bliver barnets første dag en oplevelse med genkendelse, fordi det hele er blevet oplevet en gang før. 

En anden ide er også at barnets første dage i børnehaven er korte. Der sker mange ting i en børnehave og det kan være en overvældende oplevelse. Giv barnet en langsom indkøring i børnehaven, indtil han/hun har vænnet sig til det. 

Gør det så velkendt som muligt

Når et barn starter i børnehave, er der mange nye ting. Ved at omgive barnet med nogle velkendte ting, har barnet som udgangspunkt en fornemmelse af tryghed. Det kan være at barnet er iført sit yndlingstøj eller har sine hjemlige Bisgaard hjemmesko på. Ved at barnet har noget på, som han/hun føler sig behagelig og tryg i, kan barnet bruge sin energi et andet sted. Hvis både tøj og hjemmesko er helt nye og aldrig blevet brugt før, så er det pludselig alle omgivelser, der er helt nye for barnet. 

Skab (nye) rutiner

En børnehavestart betyder et brud med de gamle, velkendte rutiner. Heldigvis er det altid muligt at skabe nye ruiner, og det er det, som I skal gøre nu. Find nye morgenrutiner hjemme og skab rutiner, når I kommer til børnehaven. Måske er det første I gør, når I kommer til børnehaven, at barnet tager sine Bisgaard hjemmesko på. Dermed kan hjemmeskoene blive et symbol på, at nu er det børnehavetid og tid til at lege og hygge med vennerne. 

You may also like...