Artikler

Kreatin, restitution og træning: Sådan optimerer du din performance

Hvis du kan lide træning og altid forsøger at blive bedre, så overvejer du sikkert også, hvordan du kan optimere din performance i træningscentret eller på løbebanen.

Herunder får du gode råd til, hvordan du optimerer din performance. Du kan blive klogere på kreatin, træningsmetoder, restitution og motivation.

Kreatin og andre kosttilskud

En af de første steder, du bør fokusere på, hvis du gerne vil øge din performance, er din kost. Du bør naturligvis spise sundt og varieret, men du bør også sammensætte din kost, så den passer til de mål, du gerne vil opnå.

Det vil sige, at du skræddersyer din kost, så den matcher din træningsaktivitet og de fysiske udvikler, du gerne vil opnå – ligegyldigt om det er vægttab, en lavere fedtprocent, øget muskelmasse eller noget helt fjerde.

Herudover kan du tage forskellige kosttilskud, der kan få dig til at performe bedre. Ét af de første, du bør overveje, er kreatin.

Kreatin er det kosttilskud, der er blevet forsket mest i nogensinde, og kreatins positive effekt på din performance er veldokumenteret.

Hvis du gerne vil have mere energi til din træning og være mere udholdende, kan du også overveje at tage et kulhydrattilskud i forbindelse med din træning.

Træn det, du vil være god til

Når du har styr på din kost, skal du overveje, hvad ”god performance” betyder for dig. For de fleste betyder det, at de gerne vil være bedre til én eller et par specifikke ting.

Lad os sige, at du gerne vil være stærkere i squat, og at du gerne vil øge din performance i denne specifikke øvelse. Hvis det er tilfældet, så bør du træne squat – ofte. Og du bør samtidig lave en del supporterende øvelser.

Et af de klassiske råd inden for træning er nemlig, at du bør gøre det, du gerne vil være god til.

Søvn og hvile

Søvn og hvile samles ofte under begrebet ’restitution’. Det dækker over, at dine muskler skal have tid til at genopbygges, inden du udsætter dem for belastning igen. Det er helt essentielt for din performance, at du husker at restituere tilstrækkeligt.

Du restituerer mest effektivt, når du sover. Af den grund bør du faktisk prioritere at sove en hel del, hvis du gerne vil performe bedst muligt. Du skal meget gerne have otte timers søvn hver nat, hvis du vil have mest muligt ud af din træning.

Psyke og motivation

Performance handler ikke kun om fysik – det handler også om psyke. Af den grund kan du træne din mentalitet og på den måde performe bedre. Det handler i bund og grund om, at du tror på, at du kan udvikle dig, og at du tror på, at det er muligt at opnå dit mål.

Samtidig handler en god mental performance om motivation. Du kan øge din performance og din vedholdenhed, hvis du finder din indre motivation. Hvorfor vil du gerne øge din performance? Hvorfor er det værdifuldt for dig? Hvad bidrager det med til dit liv? Hvis du finder denne motivation, vil du opleve en højere vedholdenhed og derved en bedre performance.

You may also like...