Artikler

Forskellen på fysioterapi, osteopati og kiropraktik?

Fysioterapeuter, kiropraktorer og osteopater har alle en forskellig tilgang til behandlingen, så det kan være svært at vide, hvilken der kan være den rigtige for dig.

En god fysioterapeut, osteopat eller kiropraktor kan alle hjælpe dig med at komme af med skader og skavanker. Dee har flere ting til fælles end der er forskelle. Hver af de forskellige terapeuter vil gribe tingene an fra lidt forskellige perspektiver, men de har alle det samme mål; at mindske smerter og rette op på en skade ved at bruge en medicinfri og ikke-invasiv tilgang til at forbedre fysisk sundhed og velvære.

Mens de alle har en forskellig værktøjskasse, sigter hver disciplin på at diagnosticere og behandle problemer relateret til muskler, led, knogler og nerver. De har alle forskellige hænder på teknikker til – blandt andet – at mobilisere led, mindske muskelspændinger, få nerverne til at bevæge sig bedre og sikre, at kroppen bevæger sig, som den er designet til at bevæge sig. Vores ’hands-on’ tilgang bakkes op af forskellige øvelser for at kontrollere bevægelser, få bedre balance mellem forskellige muskler og forhindre skader i at komme tilbage på længere sigt. De vil alle forsøge at finde problemet frem for blot at behandle symptomet.

 

Fysioterapeuter

Fysioterapeuter er specialiseret i diagnosticering, håndtering og forebyggelse af bevægelsesforstyrrelser.

Formålet med fysioterapi er at rehabilitere og forbedre en persons evne til at bevæge sig og fungere.

De ser på samspillet mellem dit muskel-, skelet- og nervesystem for at se, hvad de kan bidrage med til at mindske dit problem. Så ser de på, hvilke aspekter af dit sports-, arbejds- eller fritidsliv, der også kan forbedres.

Fysioterapeuter kan bruge ’hands on’-teknikker til mobilisering af led eller massage til frigørelse af stramme muskler eller bindevæv. De bruger også et individualiseret træningsprogram til at fastholde de forbedringer/gevinster, der opnås under behandlingen.

 

Kiropraktorer

Kiropraktorer vil generelt behandle smerter og ændrede kropsjusteringsrelaterede problemer ved hjælp af manipulation af leddene (justeringer), enten af ​​rygsøjlen eller lemmerne. Manipulation er en hurtig manuel teknik, der bringer leddene, der behandles, til slutningen af ​​deres tilgængelige bevægelsesområde.

Kiropraktorer kan også bruge bløddelsteknikker, stræk-, styrke- og genoptræningsteknikker.

Men den største forskel mellem de to er, at en kiropraktor traditionelt bruger manipulation af rygsøjlen og lemmerne, hvorimod en fysioterapeut mere almindeligt vil bruge mobiliseringsteknikker og genoptræningsøvelser.

 

Osteopater

Osteopater bruger teknikker til at påvirke led, muskler, nerver, kredsløb, bindevæv og indre organers funktion, så osteopater forsøger at have en altomfattende holistisk tilgang til diagnose og behandling.

Osteopater fokuserer på hele kroppens sundhed frem for kun den skadede eller berørte del. De ser på, hvordan dit skelet, led, muskler, nerver, kredsløb, bindevæv og indre organer fungerer som en hel kropsenhed. De bruger også manuelle teknikker, mobilisering og manipulation af leddet, samt frigivelse af blødt væv og øvelser. Krânio-sakral teknikker bruges også i osteopati.

 

Uanset hvilken behandler du ender med at vælge, så husk, at du skal føle dig godt tilpas med behandlingen og gå efter det, der virker for dig. På vores klinikker i Skanderborg og Horsens, har du mulighed for at få et tværfagligt forløb, hvor du både modtager osteopati og fysioterapi.

You may also like...