Artikler

Guide: det skal du huske, når du styrketræner

Styrketræning er en af de mest populære træningsformer. Gennem styrketræning kan du nemlig blive stærkere, og få større muskler, samtidig med du forbrænder en masse kalorier. Det er dog vigtigt, at man styrketræner korrekt, hvis man ønsker at se resultater. Vil du vide mere? Så læs med herunder, eller på nysport.dk, og få en oversigt over hvad du skal huske, når du styrketræner. 

Korrekt form fremfor høj vægt

Som du nok allerede ved, handler styrketræning om at styrke musklerne. Dette gøres gennem forskellige vægtløftningsøvelser. Fordi du belaster dine muskelgrupper med koncentreret vægt, er det vigtigt, at du udfører øvelserne med den korrekte form. Har du endnu ikke mestret udførelsen af en styrketræningsøvelse, er det vigtigt, at du træner med lav eller ingen vægt. Udfører du ikke styrketræningsøvelser med den korrekte form og teknik, risikerer du at få langvarige skader. Du skal altid prioritere korrekt form fremfor høj vægt!

Varier dine øvelser

Styrketræning er en speciel træningsform, fordi du ikke må træne de samme muskler lige efter hinanden. De fleste har derfor et bestemt træningsskema, de følger, når de styrkertræner. Dit træningsskema kan eksempelvis indeholde en ben dag og en arm dag. Har du trænet de samme øvelser på din ben-eller arm dag i en længere periode, er det vigtigt, at du begynder at variere dine øvelser. Din krop vænner sig nemlig hurtigt til disse øvelser, og vil derfor gå i stå, når du ikke længere udfordrer og presser den. Dette betyder dog ikke, at du hver eneste måned skal finde på en masse nye øvelser. Det betyder blot, at du en gang imellem skal inkorporere nye øvelser i dit træningsprogram, som kroppen ikke er vant til.

Pauserne er altafgørende

Det lyder måske skørt, men når det kommer til styrketræning, er pauserne altafgørende. Dette gælder både under og efter træningen. Holder du ikke pauser under din træning, vil kroppen hurtigt blive træt, og musklerne vil blive ømme. Dette gør, at du ikke kan presse dig selv lige så hårdt og præstere under din træning. Det er vigtigt, at du holder et par dage fri om ugen, hvor du ikke styrketræner. Disse dage er vigtige for, at dine muskler kan restituere og være klar til næste styrketræning.

 

You may also like...