Artikler

Viksjø lancerer– ny creme med K Vitamin

Som noget helt nyt har Viksjø netop lanceret en creme, under navnet, K Skin Barrier Balm, målrettet især folk med rosacea og andre lignende hudsygdomme, og det bliver næppe deres sidste creme Viksjø kommer til at lancere.

De fleste danskere kender nok ellers primært Viksjø for deres probiotika, Perform Probiotics, der tilbyder en at markedets absolut højeste koncentrater af probiotika. Oprindeligt var planen fra Maya Viksjø, der står bag viksjo.dk, også kun at have det ene produkt i hendes sortiment.

Viksjø blev oprindeligt startet, fordi Maya ønskede at hjælpe andre der lige som hende selv kæmpede med rosacea. Efter flere års studier og mange tests, var hun kommet frem til en kombination af bakteriestammer der hjalp hende i en sådanne grad, at alle hendes rosacea symptomer forsvandt. Maya havde ellers tidligere afprøvet så godt som alle produkter, cremer, diæter mm. Der måske kunne hjælpe.

I 2020 lancere hun Perform Probiotics, et probiotika med over 100 mia. CFU dagligt. Produktet er siden blevet taget utroligt godt imod i markedet, der var dog ingen planer om at hun ville lancere flere produkter end dette ene.

Som en naturlig følge af at have lanceret Perform Probiotics, begyndte mange folk med rosacea at kontakte Maya, og det spørgsmål hun oftest fik stillet var, ’hvilken cremer kan du anbefale?’.

Maya oplevede at de fleste cremer hun kunne købe, voldte hendes hudproblemer, og derfor plejede hun at lave sin egen basale creme. Af samme grund var det svært for hende at pege folk i retning af en bestemt creme.

I 2021 begyndte maya at læse en række forskningsartikler om K-vitamin, og effekten herfra på sårheling.

K-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, der findes i fødevarer og syntetiseres i tyktarmen. Det spiller en vigtig rolle i mange kropsfunktioner, herunder blodpropper, blodcalciumregulering og knoglesundhed. K-vitamin findes i naturen i 2 former: dels som phylloquinon (også kendt som vitamin K1) i grønne planter og dels som menaquinon (kendt som vitamin K2), hvoraf en stor del produceres i tarmen produceret af bakterier. Vitamin K2 cirkulerer i blodet længere end K1. K1-vitamin kan forblive i blodet i flere timer, mens nogle former for K2 kan forblive i blodet i flere dage.

Maya besluttede derfor at hvis hun skulle lancere en creme, så skulle vitamin K2 være en central ingrediens, og ikke kun i symbolske mængder, som man ofte gør, derimod i en mængde hvor det faktisk kan have en effekt.

Der er dog et stykke vej fra at have en opskrift på en ny creme, til at man kan stå med et salgsklart produkt der lever op til alle krav i markedet. Men ved hjælp fra nogle eksterne eksperter, og med lidt blod sved og tårer, lykkedes det til sidst at få K Skin Barrier Balm klar til lancering. Allerede inden cremen er på markedet står en ting klart for Maya, dette er ikke den sidste creme hun kommer til at lancere.

You may also like...