Artikler

Gør noget ved dine propper i ørerne

Har du også problemer med propper i ørerne og tinnitus? Da er du ikke alene. Propper i ørerne og tinnitus er to vanlige problemer som mange døjer med. Det findes heldigvis enkle og effektive metoder at komme af med dem på. Kom ørevoks propperne i forekøbet ved at pleje ørerne og ikke stikke noget ind i øret.

Forhindre at propperne kommer

Først og fremmest er det vigtigt at have en god hygiejne. Hvis du har problemer med propper i ørerne, så vask dem grundigt hver dag. Brug en mild sæbe og vand til at vaske ørene ud. Undgå at bruge vatpinde, da de kan skade ørerne og forværre problemet. Det er også vigtigt at drikke rigeligt med vand hver dag. Væske er med til at holde ørerne rene og fugtige, og det kan forhindre propper i at danne sig.

Der findes desuden en række naturlige midler, der kan hjælpe med at bekæmpe propper i ørerne. Blandt andet kan du prøve at putte nogle dråber olie i ørerne. Olivenolie, mandelolie og mineralolie er gode muligheder. Olierne smører ørene, så propperne lettere kan falde ud af ørerne. Du kan også bruge æble cider eddike eller bagepulver til at skylle ørerne ud med.

Forebyg propper i ørerne

For at forebygge propper i ørerne, så undgå at flyve, dykke og gå i høje højder. Disse aktiviteter kan nemlig få propperne til at danne sig. Hvis du skal flyve, så tag en næsespray med, så du kan sprøjte den i næsen under flyveturene. Dette vil mindske trykket i ørerne, og det kan forhindre propper i at danne sig.

Du bør altid konsultere en læge, hvis du har gentagne problemer med propper i ørerne eller tinnitus. Lægen vil kunne undersøge ørerne nærmere og finde den underliggende årsag til problemet. Det er især vigtigt at få lavet en undersøgelse, hvis du også har smerter i ørerne eller høreproblemer. Disse kan nemlig være tegn på en mere alvorlig sygdom.

You may also like...